Bytt ut, ikke kutt ut!

I 4SERVICE er vi opptatt av å bidra til at våre kunder og gjester opprettholder god helse og trivsel. Dette ønsker vi å gjøre på en positiv måte gjennom å tilrettelegge for inntak av sunn og næringsriktig mat.

 

Vi tar utgangspunkt i Helsemyndighetene sine offisielle kostanbefalinger som er rettet mot en frisk befolkning for å fremme folkehelsen og forebygge kroniske sykdommer.

 

4SERVICE ernæringsmål

 

Ernæring for helse:

Vi ønsker å stimulere til et økt inntak av helsefremmende mat blant våre spisegjester.

 

Opplæring av kjøkkenpersonale og spisegjester:

Vi søker å gi opplæring til våre kokker og kjøkkenpersonale slik at de har kompetanse til å gjennomføre vår ernæringspolicy. Vi ønsker også å tilby inspirerende og praktisk kostholdsinformasjon til spisegjestene.

 

Kvalitet på matserveringen:

Vi tilbyr et totalkosthold som har en høy ernæringsmessig kvalitet og som tilfredsstiller høye krav til mathygiene og mattrygghet.

 

Valg av råvarer og ingredienser

Råvarer og ingredienser vi benytter i matlagningen skal til enhver tid være i tråd med Helsemyndighetenes kostråd. Ved å bytte ut enkelt ingredienser i oppskriftene kan du få en mye sunnere rett. 70 % av fettet vi spiser er skjult i matvarene som for eksempel kaker, kjeks og bearbeidede produkter. Det usynlige fettet er ofte mettet fett som er det usunne fettet vi skal ha mindre av. Dette fettet finnes i smør, pølser, melk, sjokolade osv. Det finnes gode alternativer til de usunne animalske fettproduktene. Disse kan i svært mange tilfeller byttes ut med sunnere alternativer uten at det går ut over matgleden og god smak.

 

Tilberedningsmetoder

Hvorvidt vi bruker convection ovner, sous vide, koking eller steking avhenger av hva vi skal lage. Vi bestreber oss alltid på å produsere maten på en sunnest mulig måte for å ta vare på smak og næringsstoffene for å få sunne og velsmakende retter. Dette gjelder både valg av type fett og riktige temperaturer. Til steking benytter vi alltid margarin, gjerne flytende eller olje for å holde andelen mettet fett så lav som mulig.Forskning viser at vi nyttiggjør oss bedre visse næringsstoffer i flere av våre vanligste grønsaker som brokkoli, gulrøtter og tomater om de spises varmebehandlet istedenfor rå. Det er imidlertid svært viktig å ha kontroll på tiden grønsakene blir dampet/kokt for å sikre at vi tar vare på de nyttige vitaminene i grønsakene. Vi er derfor opptatt av raske oppkok og rask nedkjøling for å ta best mulig vare på vitaminene i grønsakene.

 

Enkelt å velge sunt!

Alle retter og matvarer som inneholder mindre fett, salt og sukker, og mer fiber, enn andre produkter i sin matvaregruppe er merket med Sunt Valg. Velger du konsekvent mat i kantinen som er merket Sunt Valg fremfor annen liknende mat som ikke er merket, får du et sunnere kosthold.

 

 

"I 4SERVICE er vi opptatt av å bidra til at våre kunder og gjester opprettholder god helse og trivsel. Dette ønsker vi å gjøre ved å tilrettelegge for inntak av sunn og næringsrik mat."

Umbraco CMS fra MarkedsPartner