2022-04-02
4Service støtter Stiftelsen for rekruttering til restaurant- og matfag
Etter snart to år med pandemi er rekruttering av nye, dedikerte medarbeidere til vår bransje viktigere enn noen gang.
- Vi må sammen sørge for at flere unge velger utdanning innenfor matfaget, slik at vi i fremtiden vil ha større årlige kull med nyutdannede som står klare til å bidra. Dette er et felles ansvar i hele bransjen, og derfor har vi valgt å gå inn som bidragsyter til dette flotte initiativet, sier Tor Rønhovde, administrerende direktør i 4Service.
Stiftelsen for rekruttering til restaurant - og matfag består i dag av ASKO Norge, NHO Reiseliv, Norges Kokkers Landsforening, 4Service, BAMA og Scandic Hotels AS.
Kraft bak gode ideer
Stiftelsen har som formål å bevilge økonomiske midler til tiltak som fremmer interessen for restaurant- og matfaget. Det er tre søknadsfrister hvert år, og allerede 1.mars er neste mulighet til å sende inn sin søknad.
- Dette initiativet rekker ut en hånd til alle de gode kreftene der ute som brenner inne med spennende ideer, men som kanskje mangler økonomisk gjennomføringskraft. Vi som selv jobber i bransjen vet at nyskapning ofte kommer helt ute i linjen, blant de som kjenner utfordringer og muligheter på kroppen. Vi gleder oss til å bli en del av arbeidet med å løfte frem gode ideer, og til å løse det som er en stor utfordring for hele bransjen, sier Rønhovde.
Både offentlige og private aktører innenfor opplæring, kurs og entreprenørskap kan søke stiftelsen om midler. Søknaden må inneholde en konkret prosjektbeskrivelse samt budsjetter for det kommende arbeidet. Les mer og søk ved å følge denne lenken.
Gjennom snart to år med pandemi, og perioder med stengte dører i næringen, har en rekke kokker og serveiringspersonell sett seg nødt til å søke jobber i andre bransjer. Rønhovde mener det ikke er noen garanti for at disse vender tilbake etter pandemien.
- Det er ingen tvil om at restaurant- og matbransjen vil oppleve mangel på arbeidskraft i perioden etter pandemien. Det var også en viktig årsak til at vi i desember, som en av få aktører i vår næring, takket ja til statens lønnsstøtte og trakk samtlige permitteringsvarsler. Nå må vi som bransje gjøre alt vi kan for å sikre god mat på bordene for våre gjester, og kyndig personell til å kunne servere den. Før forretten må vi derfor skape fornyet jobbtrygghet og bygge opp tilliten hos menneskene som skal gjøre jobben!